Neixement dels Imparables a la premsa

febrer 28, 2009

Poesia

Neix “Els Imparables”, un grup que es postula com la nova generació de la poesia catalana

Actualitzat a les 16:57 h   22/06/2004

L’Editorial Proa ha presentat l’antologia “Imparables”, que reuneix 9 joves poetes catalans que representen una nova generació de la poesia catalana. Entre ells hi ha Sebastià Alzamora, Hèctor Bofill Manuel Forcano i Susanna Rafart. Lluís Calvo, Isidre Martínez Marzo, Joan-Elies Adell, Maria Josep Escrivà i Txema Martínez Inglés són els altres poetes presents a l’antologia, elaborada pels catalanòfils Sam Abrams i Francesco Ardolino. Amb l’objectiu de sacsejar el món de la literatura catalana, aquest grup de poetes encapçalen l’antologia amb un manifest titulat “Contra la insignificància”. Els poetes reivindiquen una literatura de màxima qualitat, madura en l’ús de la llengua, trencadora, vitalista, romàntica i amb consciència política.

Un nou grup conegut com “Els Imparables”, format per joves poetes que no accepten com estan les coses en el món literari, han presentat a l’Ateneu Barcelonès una antologia que inclou un manifest prou contundent que reivindica un paper més actiu, amb més protagonisme, per a la poesia catalana.

Tots ronden la trentena, comparteixen amistat i una professió sovint poc reconeguda. Són 9 poetes joves, però amb obres reconegudes i premis literaris al currículum.

El grup com a tal va néixer amb Hèctor Bofill, Sebastià Alzamora i Manuel Forcano, però aviat se li van afegir altres noves veus de la poesia com Susanna Rafart o Isidre Martínez. El seu no és un moviment literari convencional, parteixen d’estils i temes diferents, però tenen consciència de grup i ara una antologia que ofereix un tast de la poesia de cada imparable.

La seva entrada al món literari ha estat polèmica per l’enfrontament que han patit, sobretot a través d’articles, amb poetes d’altres generacions. Algunes veus veuen en aquest grup una simple estratègia editorial, però ells es mantenen ferms i compromesos amb un seguit de reivindicacions que volen remoure les aigües literàries.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: