Maria Josep Escrivà presenta “Flor a Casa”

Març 2, 2009

Maria Josep Escrivà presenta ‘Flors a casa’
L’escriptora del Grau de Gandia s’estrena com a Poeta de la Ciutat de Barcelona
2639259_6895Ahir dimarts 21 de novembre es van iniciar els actes de la Poeta de la Ciutat de Barcelona, que durant un any protagonitza l’escriptora del Grau de Gandia Maria Josep Escrivà, amb la presentació del llibre guanyador del Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona 2007, Flors a casa, publicat per Edicions 62. L’acte, que va reunir unes cinquanta persones al Palau de la Virreina, va comptar amb un recital de l’escriptora saforenca.

En la presentació del llibre premiat als Jocs Florals de Barcelona 2007, que inicia les activitats preparades per a la Poeta de la Ciutat, també hi va participar el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; el director editorial d’Edicions 62, Fèlix Riera; i la poeta Margarita Ballester, que va dir que “ens trobem davant d’una poeta de l’alçada d’un campanar”. Maria Josep Escrivà va oferir els detalls dels poemes que va escollir per recitar en aquesta ocasió, i va agrair la bona acollida que estava tenint a Barcelona.

Activitats de la Poeta de la Ciutat

Entre les activitats més destacades que realitzarà Maria Josep Escrivà a Barcelona com a Poeta de la Ciutat els propers mesos destaquen: una lectura poètica a l’Ateneu Barcelonès, el 14 de febrer de 2008; la participació en el cicle “Els viatges de la paraula”, de “L’aventura de llegir” del Consorci de Biblioteques de Barcelona, a la Biblioteca de la Sagrada Família, 31 de març, a les 19 hores; la participació en el cicle “De pensament, paraula i obra”, organitzat per l’Aula de Poesia de Barcelona, a la Biblioteca Mercè Rodoreda, entre els mesos de març i juny de 2008; una lectura poètica al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, dins de Barcelona Poesia 2008, al maig de 2008; i la participació al XXIV Festival Internacional de Poesia dins de Barcelona Poesia 2008, al maig de 2008.

La trajectòria d’una escriptora ‘imparable’

Maria Josep Escrivà (el Grau de Gandia, 1968) és llicenciada en filologia hispànica i doctora en filologia catalana per la Universitat de València. Entre més coses, fa classes de llengua catalana a treballadors de l’Ajuntament de Dènia. Va guanyar el Premi Senyiriu d’Ausiàs March de Beniarjó l’any 1992, la qual cosa li va permetre de publicar el seu primer llibre, Remor alè (València, 1993). L’any 1998 va publicar A les palpentes del vidre, i el 2002, Tots el noms de la pena. A més, ha estat inclosa a antologies com ara Contemporànies (1999), 21 poetes del XXI: una antologia dels joves poetes catalans (2001), o Imparables: una antologia (2004).

S’ha dedicat a divulgar el plaer de llegir i escriure poesia, a través de diversos tallers de creació, de l’organització de tertúlies poètiques, de la col·laboració en diversos mitjans de comunicació. Forma part del consell de redacció de la revista Caràcters. Finalment, cal destacar que els seus poemes han estat traduïts al castellà, l’eslovè, l’italià i l’alemany, i que va participar dins de les activitats de la Cultura Catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt.

Acte de presentació del llibre. Foto: FV
+ Notícies anteriors: Maria Josep Escrivà guanya els Jocs Florals de Barcelona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: