Una altra imparable: Maria Josep Escrivà

Març 2, 2009

Maria Josep Escrivà i Vidal neix a El Grau de Gandia, País Valencià, el 1968. Llicenciada en Filologia Hispànica i Doctora en Filologia Catalana, és correctora lingüística i traductora. Col·labora habitualment en les publicacions Reduccions, Espai Obert i Carácter.
Ha publicat els poemaris Remor alè (1993) pel que va obtenir el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Poesia 1992. Amb A les palpentes del vidre (1998), guanyà el premi Marià Manent de Poesia 1997. I el 2002 publicà Tots els noms de la pena. També ha publicat l’obra de narrativa El curt camí dels anys.
Aquest any ha guanyat els Jocs Florals de Barcelona 2007 per Flors a casa (2007), convertint-se en la Poeta de la ciutat 2007, i així, posar la seva sensibilitat i creativitat al servei de la ciutat de Barcelona durant tot un any. El poemari comença amb una citació d’una poetessa polonesa “Perdoneu-me guerres llunyanes per portar flors a casa” i conté uns quaranta poemes agrupats en tres parts “El cànter” (el desig), “La llum és l’expressió” (el dolor) i “La casa sota la lluna” (el recer personal). Els poemes apareixen fragmentats, perquè a l’autora li agrada partir de petits poemes que relaciona, reincidint en alguns temes gairebé de forma obsessiva.
El llibre planteja la contradicció en què vivim: “… som éssers privilegiats en un món que no ho és tant … però representa el fet de prendre consciència que passen fets molt durs i dolorosos en àmbits llunyans, però que també tenim dret a cercar un recer particular. Les flors no són una frivolitat, perquè la natura ens ensenya que les plantes i les flors han de ser belles per a sobreviure, i aquesta també és la funció de l’art. La poesia sobreviu en un món que li és hostil … I en aquest llibre hi tracto el dolor de l’ésser humà i del desig com a antídot i com a motor per a tirar endavant.

Podeu descarregar aquesta informació amb fotos i pdf a

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: